Někteří řidiči si však stěžují na nulovou informovanost, na úřední desce města vidí informace jen pár dní. A mají obavy z dalších dopravních komplikací. „Vůbec jsem o tom nevěděl. Navíc není patrné, jak bude vedená doprava. Neumím si představit, že všichni řidiči pojedou přes sídliště Osvobození. Už teď byla ve špičce situace katastrofální,“ reagoval třeba Roman Vácha.

Silničáři obavy uklidňují s tím, že se lidé nemají proč obávat. Purkyňovu ulici totiž po několika měsících opět zprůjezdní. Musí však dodržet podmínku policistů. „To je, že bude celá hotová,“ uvedla mluvčí vyškovských policistů Alice Musilová.

Ilustrační foto.
Holubice reklamují výmoly na cestách nad novou kanalizací



Podle šéfa vyškovských cestářů Richarda Pokorného to problém nebude. „V úterý položíme na celém úseku obrusnou vrstvu. Od středy bude ulice průjezdná,“ ujistil.

Na místě budou v prvních dnech vidět i policisté. Budou dohlížet na bezpečnost dětí navštěvujících přilehlou základní školu. „Je třeba, aby si uvědomily, že už je obnovený provoz,“ okomentovala Musilová.

Problémů se neobává ani vedoucí vyškovského odboru dopravy Petr Buchta. Jak popsal, Purkyňova se bude opravovat jen od úseku křižovatky s Nosálovskou po stávající uzavírku. „Provoz jedním pruhem budou řídit semafory,“ přiblížil.

Autobusová doprava zůstane zachovaná, nicméně osobní auta na Nosálovskou nenajedou. „Obyvatelé z Nosálovic se domů dostanou přes průtah v Brněnské ulici. V té také bude zaznačené, že je druhý konec Nosálovské slepý,“ dodal Buchta s tím, že řidiči můžou úsek objet i přes sídliště Osvobození.

Fotbalisté Mutěnic. Ilustrační foto.
Vítr boural střídačky a ukončil dva fotbalové zápasy



Práce mají skončit do dvacátého listopadu. Následovat už má jen částečné omezení a provoz řízený semafory při napojování místních cest a Nosálovské na Purkyňovu. „Musíme pak ještě zajistit vodorovné dopravní značení. Zatím jde vše podle harmonogramu. Předpokládáme, že omezení dvacátého skutečně skončí,“ byl optimistický Pokorný.