Zatím si nechali v Milešovicích namontovat dvě světla na zkoušku. „Dodavatelská firma nám zprovoznila v obci dvě diodová světla na vyzkoušení. Lidé se můžou sami přesvědčit, jestli jim to vyhovuje. Uděláme pak anketu, kde se k tomu vyjádří,“ podotkl starosta Milešovic Michal Polanský.

V případě zájmu milešovických obyvatel pak budou zastupitelé zvažovat, jak výměnu světel zajistit. „Jednou z možností je, že by nové lampy v obci namontovala distribuční společnost, která nám dodává elektřinu. Navíc by se o světla v prvních deseti letech její pracovníci starali,“ uvedl starosta.

Mezi další varianty patří i bankovní úvěr. „Zvažujeme i možnost, že bychom si na pořízení nových světel půjčili. Další variantou je, že by světla za určitých podmínek poskytla přímo dodavatelská firma. Právě způsob financování nakonec rozhodne, jestli se do výměny světel pustíme,“ upozornil Polanský.

S čím však počítají napevno, je výměna rozhlasu. „Už chystáme výběrové řízení. Výměnu chceme udělat přes léto. Součástí bude i výstražná siréna, protože tu současnou už hasiči téměř neslyší,“ dodal Polanský.