Tělocvična tak bude mít prostor ke cvičení, šatnu i záchody. Peníze na ni získal oddíl od sponzorů. Otevřít by ji chtěl v dubnu. Dokud nebude místnost hotová, cvičí skupina v málkovickém Dělnickém domě. „Nájem v něm také neplatíme. Nicméně kvůli tomu, že se v tělocvičně koná víc zájmových kroužků, jsme si museli všechny věci pokaždé chystat," naznačil Kaňa.

V novém sále si žíněnky a jiné pomůcky ke cvičení nebudou muset rozkládat a o to víc času tak můžou věnovat cvičení.

Také někdo jiný

Jestli se budou v tělocvičně v budoucnu konat i jiné kroužky než ju-jitsu, trenér neví. „Pokud si budou chtít třeba holky zacvičit zumbu, my v tom problém nevidíme. Všechno záleží na tom, jak se tělocvična a všechno kolem ní uvede do provozu. Nájem sice platit nebudeme, ale elektřinu, vodu i topení ano. To se musí všechno ještě domluvit," podotkl trenér.

Práce na tělocvičně si oddíl zajišťuje sám. „Organizujeme brigády, většinou o víkendu pomáhají rodiče dětí, které trénujeme, i místní zedníci. Materiál nám odprodal majitel obchodu, který má kromě něj i stavební firmu," sdělil Kaňa.

V tělocvičně momentálně dodělávají elektřinu, malují a pokládají podlahu.

Majitel málkovického obchodu, ve kterém tělocvična vzniká, se sám na pracích podílí. „Pokud mám chvilku čas, tak jim s tím pomáhám. Jsem hlavně rád, že sklepní prostory budou využité. Já jsem je nepotřeboval, tak aspoň poslouží dobré věci," řekl majitel obchodu s potravinami Jiří Štěrba.