Ve výběhu dvouhrbých velbloudů byli doposud pouze jeden dospělý samec Hasan a samice Anička. Kromě mláděte je tady v uplynulých dnech doplnila také další samice Tereza, která se v novém prostředí rozkoukávala po transportu z olomoucké zoo.

Velbloud dvouhrbý vydrží až pětačtyřicet dní bez vody a pak je schopen během krátké doby vypít až sto dvacet litrů. Prapředci pochází ze severní Ameriky, odkud se rozšířili do Asie. Divocí velbloudi žijí právě ve stepích vnitřní Asie.

Tur domácí dahome pak pochází ze západní Afriky, do Evropy lidé toto plemeno dovezli začátkem minulého století z dnešního Beninu. Je to nejmenší plemeno domácího skotu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vyškov jako na dlani. Podívejte se na výhled z radniční věže

Zdroj: Deník/Jakub Dostál