„Vyčlenili jsme částku sto tisíc korun na talentovanou mládež. Jde o novinku, která už však má v rozpočtu své místo. Je určená pro děti a mládež žijící na území města Vyškova. Například tady budeme mít nadaného hokejistu, který bude velice úspěšný. Rodiče však kvůli nedostatku peněz budou uvažovat o jeho odhlášení z klubu. A právě v podobných situacích můžeme pomoci," nastínil vyškovský místostarosta Karel Jurka.

Jak upozornil, peníze nejsou určené jen výjimečným mladým sportovcům. Vedení radnice poskytne podporu talentovaným dětem, které vynikají i v jiných oblastech. Podnět může podat v podstatě kdokoliv, kdo je o talentu dítěte přesvědčený.

Ozvat se tak můžou nejen rodiče, ale také například trenér nebo učitel. „Žádost pak bude přezkoumávat komise příslušná pro danou oblast. Zhodnotí nejen výsledky dítěte, ale bude se zabývat například i jeho finančním prostředím," informoval vyškovský místostarosta. Komise následně předá informace radě města, která pak zváží, jestli daný mimořádný talent podpoří.