Na posledním zasedání zastupitelé vesnice nicméně podle starosty dobrovolníků Petra Poláčka odsouhlasili, že sboru umožní užívat dvě místnosti, další dvě pak má mít k dispozici zásahová jednotka. „Výsledek pro nás není potěšující, nicméně proti němu zřejmě nemá smysl něco podnikat. Zanedlouho máme jet na pouť, kam se má dostavit i jihomoravský hejtman Michal Hašek. Zřejmě ho o vývoji situace budu informovat. Ale to bude asi vše. Potom se uvidí," okomentoval Poláček.

Právě hejtman se do problému na začátku letošního roku vložil. Po setkání s mouřínovskými hasiči uvedl, že nechce, aby v jakékoliv obci na jihu Moravy byl spor mezi jejím vedením a dobrovolnými hasiči. Za přítomnosti dobrovolníků se sešel na začátku dubna i s vedením obce. „Právě tehdy padl návrh, že bychom v budově mohli zůstat za symbolický nájem, možná i bez klasického výběrového řízení. Že nám ale bude umožněno využívat jen polovinu z toho, co můžeme teď, o tom nebyla řeč," poukázal starosta sboru.

Podle starosty Vladislava Horáka ale v podstatě jiná možnost není. „Kdybychom udělali smlouvu na všechny čtyři místnosti a současná zásahová jednotka, kterou jako obec zřizujeme, by skončila, neměli bychom přístup k jejím věcem," vysvětlil Horák.

Právě v úterý se má setkat s právníkem, se kterým se má radit o znění záměru pronájmu. „Budu rád, když ho půjde vytvořit pro konkrétní organizaci. Co se týká částky na pronájem, bude opravdu symbolická. Žádné tisíce," ujistil starosta obce.