Po ukončení prvního ročníku vedení města jednalo kvůli velkému zájmu ze strany lidí o navýšení počtu prodejních dnů. „Uvažovali jsme, že bychom navýšili interval z dvoutýdenního na týdenní. Přemýšleli jsme například, že by se jeden týden zachovaly středy a další by se trhy odehrávaly buď v pátek, nebo sobotu," popsal vyškovský starosta Karel Goldemund.

Jednání o tomto návrhu ovšem nebyla úspěšná. „Pořádající firma má všechny dny plné a nebyla by schopná zajistit pravidelnost," vysvětlil starosta.

Milovníci trhů však nemusejí zoufat. I letos se budou konat tak, jak jsou zvyklí, a to každou druhou středu od půl deváté ráno do čtyř odpoledne pravidelně až do 19. listopadu.

Město navíc pro milovníky čerstvých potravin vyjednalo ještě jeden termín měsíčně k dobru. „Přistoupili jsme k návrhu pořadatele, který nám nabídl jednou do měsíce nedělní prodej. Řekli jsme si, že není důvod to nevyzkoušet. Přesné datum ale bude pokaždé zvolené náhodně, právě v závislosti na vytíženosti pořadatele," informoval Goldemund.