V minulosti nechala opravit okna a sociální zařízení, letos je v plánu boční stěna a rampa. „Pro zastupitele je oprava smuteční síně důležitá, bohužel kdybychom ji chtěli zrekonstruovat najednou, stálo by to hodně peněz. A ty nemáme. Proto se snažíme opravit každý rok něco. A pochopitelně dostává přednost zařízení, které je už ve špatném stavu. Letos to bude hlavně rampa na dopravování rakví," potvrdila vedoucí bučovického oddělení správy majetku Dagmar Janíčková.

Předpokládaná suma na opravy se blíží k půl milionu korun. „Rampa je opravdu hodně nákladná, navíc zásahy do stěny budou razantní. Půjde o novou omítku, vedení a izolaci," vyjmenovala.

Nejen kvůli rampě se město rozhodlo s vnějšími opravami začít od boční stěny. „Dalším důvodem je i to, že smuteční síň je v těsné blízkosti opravené základní umělecké školy, proto se zvolila stěna, která je blíž k ní," řekla Janíčková.

Opravy mají být zahájené na začátku léta a hotové do konce srpna. „Minulý týden jsme vypsali výběrové řízení na zhotovitele," oznámila vedoucí. Peníze na opravy má radnice z vedlejší činnosti. Nepůjdou tak z rozpočtu města.