Celou záležitost považuje za pokračování sporu mezi ním a radnicí. A podle něj má i pokračování. Na zpevněné polní cestě mezi Dědicemi a Opatovicemi, kterou radnice nechala postavit za víc než dva miliony, vyrostly zábrany. Sloupky. „A to hned po soudním jednání v Brně na konci května, který spor vrátil zpět do Vyškova. Je to další schválnost, přestože město tvrdilo, že cesta bude sloužit pro zahrádkáře, příjezd jim znemožnilo. Ti nyní jezdí přes můj pozemek,“ řekl.

Starosta Vyškova Karel Goldemund zemědělci oponoval. „Mluvili jsme o tom, že půjde o zpevněnou polní cestu pro pěší, cyklisty a výletníky. Není určená pro zkracování si cesty mezi Dědicemi a Opatovicemi, přesto na ní začala jezdit auta,“ vysvětlil starosta.

Podle Goldemunda je příjezd zahrádkářů stejně jako v minulosti zajištěný ve směru od Dědic. „Není dost dobře možné, aby si sloupky lidé objížděli. Jsou na úrovni prvních zahrádek od Opatovic,“ vysvětlil.

Co se týká trestního oznámení, Krutílek už vyrozumění od policie dostal. Spokojený však není. „Prý je vše v pořádku. Hlína podle nich nebyla ukradená, pouze uložená u firmy. Vždyť ji ale zcizili bez mého souhlasu.

Na základě toho dám stížnost na krajské zastupitelství policie,“ nastínil další kroky Krutílek, který také podal žalobu na některé pracovníky radnice s tím, aby to bylo vše uvedeno do původního stavu.

Město začalo na soukromém pozemku Jiřího Krutílka s bagrováním.
Krajský soud vrátil spor Krutílka s městem k projednání zpět do Vyškova