Firma v současné době žádá o územní rozhodnutí na pokládku v další části města. „Současně vyřizujeme rozhodnutí na dálkové vedení kabelu od Brna, směrem na Hodějice a Křižanovice. Pokládka kabelů bude následovat na sídlišti v Polní ulici a v západní části města," uvedl vedoucí odboru investic a rozvoje slavkovské radnice Petr Lokaj.

Město uvažuje o napojení sítě na kamerový systém. „Máme možnost využívat kapacitu sítě pro účely města, čehož bychom chtěli určitě využít. Získali jsme už povolení na umístění tří kamer," podotkl Lokaj. Na kamery však ještě musí vedení města sehnat peníze.

Půl milionu korun

Kromě instalace kamer se jedná také o záznamové zařízení, obrazovky a další technické záležitosti. „Celý bezpečnostní kamerový systém vychází asi na půl milionu korun. Jakmile se městu podaří peníze sehnat, vyhlásí výběrové řízení na firmu, která tento systém nainstaluje a uvede do provozu," nastínil další postup Lokaj.

Optická síť, která obyvatelům Slavkova nabídne kabelovou televizi, vysokorychlostní internet a telefonování zdarma, po spuštění pilotního provozu v hustě obydlených částech města během následujících dvou let kompletně pokryje i jeho zbývající části.

Slavkované se tak pravděpodobně časem dočkají také vlastního městského kanálu. „Slavkov zatím svůj infokanál nemá. Nechtěli jsme se do jeho zřizování pouštět hned v devadesátých letech. Teď jsme alespoň mohli získat reference o tom, jak podobné kabelové televize fungují v jiných městech, například v Bučovicích," uvedl už před časem starosta Slavkova u Brna Ivan Charvát.