Náklady zatím nejsou známé. „Dárkyně nám za tímto účelem věnovala tři sta tisíc korun. Chodník ještě musíme naprojektovat, takže přesnou cenu nevím. Ze zkušenosti s opravou druhého chodníku loni ale soudím, že by částka měla stačit. Město by tak nemuselo doplácet vůbec nic," podotkl Lokaj.

Druhá část daru je určená pro mateřskou školu. „Dostavíme za ni dětské hřiště v Mateřské škole Zvídálek. Na tento projekt máme celkem dvě stě šestnáct tisíc korun," informoval Lokaj.

Projekt počítá například se stavbou bludiště mezi borovicemi, opičí dráhy nebo přírodní kladinky. „V plánu je také zastínění pískoviště. Na zahradu hodně svítí, mohlo by to dětem v letních měsících ulevit od vedra," řekla ředitelka školky Eva Jurásková.

Děti budou poznávat i rostliny a ptáky. „Na ploché střeše školky, kde je v současnosti trávník, chceme založit bylinkovou zahrádku. Děti se naučí poznávat některé druhy rostlin a základy péče o ně jako třeba pravidelné zalévání nebo sázení. Chceme také na střeše postavit ptačí ráj, sestávající z krmítek a pítka," vyjmenovala Jurásková.

Nové atrakce by měly sloužit už v příštím roce. „S pracemi začneme, jakmile dárkyně připíše peníze na náš účet, stihnou je chceme v létě," zakončila ředitelka.