Dotace má zajistit plné využití nově zrekonstruovaného areálu. „Peníze jsme přidělili na pořízení náčiní a materiálu pro hru florbalu, fotbalu, nohejbalu, volejbalu, tenisu a také pro atlety," vyjmenovala mluvčí vyškovské radnice Dana Ryšánková.

278aktivních sportovců od čtyř do patnácti let má aktuálně vyškovský Orel. Cvičí v něm i lidé ve věku od pětadvaceti do čtyřiceti let. Těch je kolem padesáti.

Právě posledním jmenovaným poputuje nejvyšší částka. „Nemáme své vybavení, jen půjčené věci. Na zrekonstruovaný atletický tartanový ovál tak potřebujeme například překážky," přiblížil starosta vyškovských orlů Jaromír Zbořil.

Dovybavit ale chce i florbalisty nebo hráče malé kopané. „Nakoupíme hokejky, míčky, branky, fotbalistům a volejbalistům zase míče. Vše využijí hlavně pro malé děti. Když už mají zázemí, tak aby měly s čím sportovat," řekl Zbořil, který má od sportovců na zrekonstruovaný areál jen pochvalné připomínky. „Na tartanu se jim dobře běhá, výborně se jim skáče i do nového doskočiště. Fotbalisté si zase pochvalují nový povrch druhé generace, neklouže, drží jim kotníky a nebolí je kolena," je spokojený Zbořil.

Dvě stě tisíc korun přispěje vyškovská radnice místním orlům, kteří se zaměřují hlavně na sportování dětí a mládeže.Zdroj: DENÍK/Martina Hašková