Uvedené komplikace a s nimi spojené vícepráce se prý daly očekávat. „Navenek to sice vypadalo, že bude vše víceméně v pořádku, ale vzhledem k tomu, že jde o starou budovu, drobné komplikace nás nepřekvapily," sdělil ředitel střediska Luboš Kadlec.

I přesto ovšem byla cena prací o dost nižší, než předpokládal původní plán. „Hovořil o víc než pěti stech tisících. Nakonec se nám opravu toalet podařilo vysoutěžit za cenu asi o sto tisíc korun nižší," pochvaloval si Kadlec.

Sanitárního víc

Hlavně dámy se tak můžou těšit na podstatně lepší řešení prostoru. Přestože místnosti kvůli omezení schodištěm a obvodovou zdí nešly rozšířit, je Kadlec s výsledkem spokojený. „Toalety jsou hezké a účelné. I přes omezení se architektovi podařilo navýšit kapacitu, máme tak i o nějaké umyvadlo navíc. Na pánských záchodech pak přibyly pisoáry," zmínil šéf střediska.

Dvě varianty jsou ve hře ohledně výměny sedaček ve vyškovském kině Sokolský dům. Která z nich zvítězí, by mělo být jasné letos. Rozhodne, jestli provozovatel získá dotace.Na další velkou investici se s kolegy připravuje. Na řadu má přijít příští rok. I když zůstává dál s velkým otazníkem. Ocení ji zejména diváci, kteří už řadu let volají po nových sedačkách. „Pokud se na akci najdou peníze, bude to jedna z největších investic, které na rok 2016 chystáme," přiblížil Kadlec s tím, že v současnosti vyčkává na postoj Státního fondu kinematografie. Ten momentálně přispívá na digitalizaci kin.

Jakmile budou finanční injekce u konce, je možné, že peníze uvolní také na jiné modernizace. Nový zásuvný systém má stát kolem tří a půl milionů korun.

Zhruba třikrát ročně na film vyrazí třeba Vyškovanka Marie Koudelková. „Stávající sedačky jsou opravu nepohodlné. Když je film dlouhý, je už sezení na nich nepříjemné. Jsem proto ráda, že plánu na jejich výměnu se středisko stále drží. Věřím, že až budou pohodlnější, přijde i víc lidí," prohlásila Koudelková.