Přitom se podle Petráše o pojmenování lokalit mluví už poměrně dlouho. „Minulé zastupitelstvo věc několikrát projednávalo, ale nakonec to nijak nedopadlo. Důvody, proč se s tím nic neudělalo, neznám. Nicméně i v současnosti může pojmenování ulic přinést několik problémů," sdělil starosta Hostěrádek-Rešova.

Největší potíž je prý v tom, že by si všichni obyvatelé museli nechat vyměnit doklady. „Při přejmenování ulic by si každý musel zajít na úřad a udělat si znovu občanský průkaz a podobně. Což se některým lidem moc nelíbilo. Nehledě na to, že by to pro obec znamenalo další administrativní zátěž," vysvětlil.

HOSTÉ BLOUDÍ

Z toho důvodu se obyvatelé Hostěrádek-Rešova v dohledné době pojmenování ulic nedočkají. „Budeme si muset i nadále vystačit pouze s popisnými čísly," dodal Petráš.

To mrzí třeba Terezu Malou, která ve vesnici bydlí. Sice už si podle svých slov zvykla, že tamní ulice nemají názvy, také ale poukázala, že jde o komplikaci třeba v případě návštěv. „Stává se, že lidé, kteří nejsou odtud, často ulicemi bloudí. Pojmenování ulic by určitě zlepšilo orientaci. Co se týká místních, je to o zvyku. Když jsem se do vesnice přistěhovala, připadalo mi to divné. Teď už neřeším, že máme jen čísla," okomentovala Malá s tím, že výměna občanského průkazu by jí nevadila. „Je to záležitost několika minut na úřadě. To bych rozhodně neviděla jako překážku," uzavřela obyvatelka.