Chováním nočních návštěvníků nejvíc trpí lidé bydlící v bezprostředním okolí podniku. „Podle mých informací má podnik povolení jako denní sport bar, ale je z něj obyčejný nonstop. Se všemi negativními důsledky. Máme ložnici do ulice přímo naproti baru a lidé, kteří z něj vycházejí posilnění alkoholem na ulici řvou, močí a zvrací, a to nejen v noci. Během ní pak v místě běžně zastavují taxíky s hlasitě puštěnou hudbou, která nás budí," postěžovala si obyvatelka Husovy ulice, která si nepřála uvést své jméno.

Její manžel si byl v baru už několikrát stěžovat. „Jak se po městě večer zavírají hospody, tak se z nich lidé přesouvají právě tam a mnozí z nich v podniku stráví celou noc. Není výjimka, že dopoledne pak leží na ulici. Na manželovy stížnosti se nám vždy dostalo odpovědi ve smyslu, ať si přestěhujeme ložnici," zdůraznila žena.

Pod stížnost, kterou lidé z ulice v prosinci vznesli, se tak neváhala podepsat. „Jsem zvědavá, jestli se bude něco dít. Podle mě by se v baru mělo zavírat v deset večer a byl by klid. Navíc se jedná o památkovou zónu, tak nechápu, jak mohli památkáři povolit tak výrazný nástřik fasády," divila se obyvatelka.

Chodí spíš hrát

Provozní podniku se však proti nařčení brání. „Sama bydlím vedle herny a nic mě neruší. Lidé posilnění alkoholem chodí z Bonapartu a městských diskoték, ale u nás je klid a pořádek. Od desáté hodiny večer udržujeme klidový režim, máme ztlumenou hudbu, zavřená okna i dveře, abychom nikoho nerušili. Naše klientela se navíc skládá především z lidí, kteří si chodí zahrát automaty. S opilci na ulici nemáme nic společného," zdůraznila odpovědná vedoucí baru Lenka Dohnalová.

S tím však nesouhlasí ani Věra Zapletalová z Husovy ulice, která se pod stížnost také podepsala. „Nejhorší situace nastane tehdy, když se ve Slavkově koná nějaká diskotéka. To se k nám do ulice pak z kulturního domu nebo letního koupaliště stahují nad ránem mladí a pod vlivem alkoholu řvou, ukopávají rýny a převrací značky. Už toho máme plné zuby. Proto jsme se rozhodli podat na radnici stížnost. Řekli nám, že se tím vedení města bude zabývat," podotkla Zapletalová.

Vedení města bude věc skutečně řešit v nejbližší době. „Stížností obyvatel Husovy ulice jsme se na městské radě ještě nezabývali, s největší pravděpodobností bude předmětem příštího zasedání," zmínil slavkovský místostarosta Jiří Doležel.

Podobnou otázku řešili před časem také v Rousínově. Tři podniky tam postihla vyhláška, která omezila jejich otevírací dobu do půlnoci. Při vytváření podobné vyhlášky musí vždy město dbát na to, aby nezákonně neomezovalo podnikání. Provozovatelé klubů tehdy naštvalo, že se nimi o změnách předem nikdo nemluvil.