Běhu se zúčastní třeba Vyškovan Ondřej Hostinský. „Po přečtení článku o rodině a jejích problémech jsem nepochyboval o tom, že si pomoc zaslouží. Nejsem žádný velký sportovec ani závodník, ale bez váhání jsem se přihlásil,“ prohlásil.

Ilustrační foto.
Školky zřejmě přistavují zbytečně. Povinnost přijímat i dvouleté děti se ruší

Loni už vyrazil na trať benefičního běhu na pomoc rodině postiženého chlapce Petra Holuba z Rostěnic. Kromě vůle pomoci měl také osobní cíl. Uběhnout trať a nebýt poslední. „Nikdy před tím jsem na žádném závodě nebyl, ani se mi nepodařilo uběhnout víc než tři kilometry. Brnkačka, řekl jsem si tři měsíce před závodem. Názor jsem změnil při prvním tréninku. Začalo bolet koleno. K tomu se přidala omezená kapacita plic,“ přiblížil Hostinský.

Běh pro Míšu
• kdy: sobota 21. dubna, start 9.00 a 9.45 (dětské závody)
• kde: Masarykovo náměstí ve Vyškově, trasa měří 9 kilometrů
• doprovodný program: od rána vystoupení kapel Maggots a Ptakustik, vědomostní soutěž o ceny, skákací hrad atd.
Zdroj: behamapomaham.cz

Když dorazil do cíle, páska už byla půl hodiny přetržená. „Nezáleží na pořadí, mnohem důležitější je poslání akce,“ dodal nadšenec.

Podle organizátorů se loni vybralo víc než šest set tisíc korun a běželo pět set lidí. Letos se účastníků zaregistrovalo ještě víc. „Už nyní sbírkové konto přesáhlo loňský výsledek,“ vzkázal za pořadatele Martin Vašák.

Běh se letos koná v sobotu jedenadvacátého dubna a přihlásit se na něj může každý přes webové stránky projektu Běhám a pomáhám. Na akci se chce ukázat i Grimová. „Mám angínu a beru antibiotika. Ale snad to zdraví dovolí,“ řekla žena.

Ilustrační snímek.
Nemoci plic mají na svědomí desetinu úmrtí. Lidem je zdarma vyšetří v lékárnách