Právě tam se poběží předposlední závod prvního ročníku šestidílného seriálu Night Trail Run. Jeho součástí je i charitativní rodinný běh, jehož výtěžek poputuje nemocnému chlapci. „Start a cíl bude v areálu Orla ve Vyškově s tím, že účastníci poběží přes zámeckou zahradu," přiblížila trenérka vyškovského oddílu Orlík Anna Málková. Podle spolupořadatele závodu Břetislava Usnula je trať dlouhá zhruba pět set metrů.

Zájemci se můžou registrovat v den závodu od pěti hodin odpoledne, start charitativního běhu je naplánovaný na sedmou hodinu večer. „Startovné pro minimálně dvoučlenný rodinný tým je dvě stě korun, samozřejmě je možné přispět Davídkovi i vyšší částkou," zmínil Usnul s tím, že pro každého dětského účastníka, který doběhne do cíle, bude přichystaná medaile.

Seriál má za sebou čtyři díly, při nichž se podařilo vybrat přes šestnáct tisíc korun. „Rekord za jeden závod je pět tisíc korun. Samozřejmě bychom ho rádi překonali," přeje si spolupořadatel.

Po charitativním běhu bude následovat noční šestikilometrový běh. Start a cíl bude rovněž u orlovny, trať povede okolo rybníka Kačence. „Závodníci zaplatí třísetkorunové startovné, výtěžek z něj už ale na charitativní účely nepůjde," upozornil Usnul.