Veřejné osvětlení ve vesnici se tak rozšířilo o sto padesát metrů, což odpovídá délce ulice, a celkově vyšlo na sto devadesát tisíc korun. Většinu zaplatila krajská dotace. „Žádali jsme o celou částku a dostali jsme sto padesát tisíc. Rozdíl, tedy čtyřicet tisíc korun, šel z obecní kasy," dodal Hofírek.

Práce skončily minulý týden, nyní se dělají poslední úpravy. Starosta doufá, že kompletně bude hotovo do konce tohoto týdne.

Co se pak týká zbylých nedostatků lokality, vodovodu, plynovodu a silnice se lidé zřejmě jen tak nedočkají. Zatím jsou odkázaní na studny a tepelná čerpadla nebo dřevo na topení.

Problémem jsou peníze. Dokončit ulici tak, aby jí nic nechybělo, vyjde podle starosty na miliony korun. „Samozřejmě plánujeme prodloužení vodovodu i přívodu plynu a také cestu, nicméně zatím na to nemáme. Komunikace bude stát přibližně tři a půl milionu korun, vodovod spolu s plynovodem pak další milion dvě stě tisíc. Doposud na takové akce nebyly vypsané ani dotace, takže stále vyčkáváme," shrnul nemochovický starosta.

PAVLÍNA VÁŽANOVÁ