Rekonstrukce však není levná záležitost. „Navrhli jsme proto možnost použít k tomuto účelu čtyři a půl milionu korun z fondu bytového a tepelného hospodářství a milion a půl z fondu bydlení," upřesnila Charvátová.

Zastupitelstvo tuto investiční akci odsouhlasilo. „Následovat bude výběrové řízení. Předpokládáme, že se během něho částka, kterou teď odhadujeme na šest milionů korun, sníží. Půjde-li vše hladce, stavební práce by mohly začít už během dubna," potvrdila Charvátová.

Šindele, které jsou na střeše v současnosti, se neosvědčily, má je tedy nahradit nová krytina. „Nyní totiž střechou do domu zatéká. Podle projektové dokumentace se vymění celý plášť střešní desky, veškeré latě a křidlice nahradí plechové šablony s prolisem," doplnil vedoucí odboru investic a rozvoje slavkovské radnice Petr Lokaj.

Ten také připomněl, že dům byl postavený teprve v roce 1996, ale střecha na něm byla špatně řešená. „Byly na ní totiž malé spády, a asfalt, který střechu měl chránit, postupně vlivem počasí a zatékající vody zkorodoval a popraskal. To se zdá být tím hlavním důvodem, proč je nyní střecha v takovém stavu," dodal Lokaj.