„Jedná se o stavbu nového úseku chodníku i opravu stávajícího chodníku. Lidé v místě chodili po silnici. Jde o druhou etapu, dokončujeme už jen drobnosti," řekl k vrcholícím pracím místostarosta Vyškova Roman Celý.

Obyvatelé Rychtářova se můžou těšit i na třetí etapu. „Ta se zatím projektuje. Opět půjde především o úplně novou výstavbu chodníků, které povedou vedle krajské silnice po levé straně od začátku obce ve směru od Vyškova. Uskutečnit by se měla v příštím roce nebo o rok později. To záleží na rozpočtovém výhledu města," poznamenal Celý.

Jednou z letošních prvních oprav byla ta na sídlišti Palánek. Město přišla na čtyři sta tisíc korun. Dělníci své krumpáče zasekli do země i v jiných lokalitách města. „Šest set šedesát tisíc korun stojí oprava chodníku v Purkyňově ulici. Jedná se o úsek od ulice Marie Majerové po nemocnici. Ten se právě dělá. Na dokončení čeká chodník v Žižkově ulici za půl milionu korun," vyjmenovala mluvčí vyškovské radnice Dana Ryšánková.

Dvě stě osmdesát metrů opravených chodníků se dočkají také Slavkované. Tři měsíce budou trvat práce, které odstartovaly tento týden.

Jedná se chodník v Malinovského ulici a chodník vedoucí mezi kostelem a základní školou na Komenského náměstí. „Ve výběrovém řízení vyšly náklady na celou akci v obou lokalitách na milion sedm set tisíc korun," vypočítal vedoucí odboru investic a rozvoje slavkovské radnice Petr Lokaj.