Hřiště uspokojí širokou škálu sportovních nadšenců. „Jde o umělou trávu, na které se dá hrát tenis, volejbal, nohejbal, ale také malá kopaná nebo florbal, i když přímo na tyto sporty nemá hřiště rozměry,“ uvedl předseda Tělovýchovné jednoty Sokol Moravské Prusy Jan Hladký.

Většinu nákladů na hřiště, které vyšlo na více než milion korun, pokraje získaná dotace. „Dostali jsme sedm set dvacet tisíc korun od Státního zemědělského intervenčního fondu a dalších asi čtyři sta tisíc byla naše spoluúčast. Byla by ještě větší, ale podařilo se nám ušetřit peníze tím, že jsme podloží hřiště udělali sami ve spolupráci s obcí,“ vyčíslil předseda.

Hřiště navíc nebude sloužit jen obyvatelům Prus-Boškůvek. „Na hřiště se samozřejmě můžou vydat i lidé z okolních obcí, i když ti nebudou mít možnost hrát na něm zadarmo. Cena bude ovšem sto korun za hodinu, takže například už při čtyřhře vyjde kurt jednoho sportovce jen na pětadvacet korun za každou hodinu,“ nastínil Hladký.

Hřiště nebude mít stálého správce a bude zamčené. „I tak se na něj dostane jakýkoliv zájemce bez problémů, když si vyzvedne klíče u mě nebo u dalších dvou pověřených lidí,“ ubezpečil Hladký. Telefonní čísla na konkrétní lidi přitom dohledá každý snadno přímo na provozním řádu, který visí na oplocení víceúčelového hřiště.