Zdržení nabrala zejména příprava. „Od záměru jsme neustoupili. Jen bývá společným znakem podobných projektů, že člověk je nějak plánuje a pak dojde ke zpoždění. Zdrželi jsme se s projektováním i vyřizováním s orgány státní správy, vyjádřit se musela například hygiena a městský úřad. Kladly si určité podmínky, takže jsme se nejdříve museli dohodnout," vysvětlil ředitel společnosti Josef Ondrůšek.

Nějaký čas zabrala i domluva s nájemníky. Ti budou v centru tři. „Sportisimo, obuv CCC a společnost Pepco, která z velké části prodává textil, ale také potřeby do domácnosti," řekl.

Nabídka obchodů už některé Vyškovany zaujala. Například Petra Pechová se těší hlavně na Sportisimo. „Mají kvalitní boty do terénu. Těším se také na nabídku Pepca, slyšela jsem o něm, že má rozumné ceny a přitom nabízí pěkné věci. Třetí jmenovanou značku moc neznám, ale rozhodně sortiment obhlédnu," usmála se Vyškovanka.

Jak ale dodala, doufá, že termín otevření už bude konečný. „Zvlášť před Vánoci by taková nabídka nemusela být špatná," těší se.

Podle Ondrůška ale stavbě už v podstatě nic nebrání. „Máme pravomocné stavební povolení, momentálně vybíráme dodavatele. S ohledem na počasí se teď stavět nedá, ale jakmile to podmínky umožní, chceme začít," vzkázal ředitel.

Dokončení pak plánuje zhruba na říjen nebo listopad. Nové obchodní centrum bude stát před Tescem. Plocha pozemku, na kterém se bude stavět, dosahuje zhruba 3 600 metrů čtverečních. Kromě budovy na ní vyroste i třiadvacet parkovacích stání. „Ze stávajících u Tesca bude pro zákazníky centra vyhrazených ještě dalších třináct parkovacích míst," informoval Ondrůšek.

A zatímco na obuv a oblečení si lidé ještě chvíli počkají, nábytek nebo třeba potřeby do koupelny koupí už nyní. Původní Stavební centrum Vyškov v Brněnské ulici nedaleko průmyslové zóny otevřelo Obchodní centrum Nouzka.

Kompletní rekonstrukce vyšla na třicet milionů. „Odehrávala se za plného provozu. Centrum jsme rozšířili a zmodernizovali," prohlásila za majitele budovy, společnost Moravostav, Alice Vithová. Lidé v něm najdou sedm různých obchodů.

Tři už jsou v provozu. „Jedná se o AutoKelly, Koupelny Ptáček a Styl nábytek. Čtvrtou prodejnu otevřeme na začátku února. Půjde o L. V. sedací nábytek se sortimentem vlastní výroby. Další tři jednotky jsou volné k pronájmu," přiblížila s tím, že zákazníci můžou využít bezplatné parkoviště se 127 místy.