Zároveň jde podle něj také o místa, kde se často na odpočívadlech schází mládež, ať už místní nebo pouze projíždějící obcí. „Dostali se k nám stížnosti na rušení nočního klidu, takže doufáme, že instalace osvětlení bude i jistou formou prevence. Mladí se chovají jinak, když je na ně vidět. Možná si také rozmyslí, zda se v místě dál scházet," naznačil starosta.

Tři světla v ulici U Koupaliště budou stát sto šedesát tisíc korun. Zbývající dvě, která osvětlí cestu od obchodu ke hřišti, vyjdou na devadesát tisíc. Objednávku na jejich pořízení už rada schválila, s instalací nových sloupů se má začít v červenci.

O prázdninách má vedení vesnice také v plánu opravit chodník ve Školní ulici. Je v havarijním stavu. Na stavební akci už má vedení obce projekt, podle kterého vyjde na 870 tisíc korun. „Bude ale záležet na tom, jestli se nám podaří dostat dotaci od Jihomoravského kraje, který žádáme o tři sta tisíc. Pokud na ni nedosáhneme, budeme moct opravit pouze část chodníku, který vede k mateřské i základní škole. Využívaný je tedy hodně," upřesnil Skokan.

S opravou chce obec začít v srpnu a dokončit ji do začátku školního roku.