Konkrétně šestnáct. Dva tobogány o délce devadesát a čtyřiačtyřicet metrů vznikly při přestavbě bazénu mezi lety 1999 a 2001. „Staré tobogány jsou vymontované, dodavatelská firma chystá konstrukce. Venkovní bazén, kam větší z tobogánů ústí, byl dva dny mimo provoz. Teď už zase funguje. Při montáži nových skluzavek na konstrukci pak počítáme s dalším krátkodobým omezením,“ uvedl ředitel Správy majetku města Vyškova Jaroslav Hastík.

Podle mluvčího vyškovské radnice Michala Kočího bude nová dvojice tobogánů zhruba stejně dlouhá jako původní. Nezmění se ani barvy. „Jeden zůstane bíločervený a druhý žlutý. Nicméně ozvláštní je světelné prvky. Další specialitou pak je, že část delšího tobogánu bude průhledná,“ přiblížil Kočí. Upozornil, že s mírnými odchylkami se počítá i v zatáčkách. „Věříme, že efekty lidé ocení,“ dodal mluvčí.

Ledová voda, bahno, déšť. Nebo mráz. Dva dny tvrdé práce v pachu rybiny. Výlov jedovnického rybníka Olšovce není pro padavky.
O víkendu vyloví rybník Olšovec. Za kilo kapra lidé zaplatí zhruba 80 korun



Práce, které vyjdou na necelé čtyři miliony korun, mají být hotové do konce prosince. Hastík je však optimista. „Práce pokračují dobře, ale nejvíc bude záležet, jak půjde montáž konstrukce, zda na ní budou tobogány dobře sedět. Věřím však, že do Vánoc bude hotovo,“ sdělil ředitel.

Otevření mají předcházet ještě zkušební jízdy pracovníků zkušebního ústavu. „Přijedou, sklouznou se a pak vystaví certifikát. Následně tobogány zprovozníme,“ ujistil Hastík.

Také v Blansku připravují rekonstrukci. Ta však bude mnohem komplexnější. Vedení tamních lázní chystá projekt velké rekonstrukce celé budovy lázní, šaten a zateplení. Začít se má v příštím roce.

Vizualizace plánovaného akvaparku v Brně za Lužánkami.
Akvapark za Lužánkami možná postaví soukromník