„Budu rád, když se nám podaří zajistit, aby naši členové ze strany neodcházeli, naopak spíš přibývali, a abychom zajistili takovou informovanost a práci s veřejností, která bude znamenat opětovné získání důvěryhodnosti strany. Před námi jsou navíc troje volby, největší výzvou pak pro nás budou ty komunální. Stojíme na komunálních politicích, a proto chceme dělat maximum proto, abychom je ustáli," plánoval nově zvolený předseda.

Na post byl jediným kandidátem. Po zvolení rezignoval na místo prvního místopředsedy, které dosud zastával. Na uvolněnou pozici pak sněm zvolil řadového místopředsedu Ivana Charváta, který je starostou Slavkova u Brna.

Přijel i Petr Fiala

Také on byl jediným kandidátem. Na funkci ho navrhla oblastní rada ODS. „Smysl tohoto postu vidím hlavně v tom, že budu v případě potřeby oprávněný zastupovat předsedu, třeba při podpisech smluv," naznačil Charvát.

Místopředsedou za Charváta byl následně sněmem zvolený předseda holubického místního sdružení Miloslav Švábenský.

Úterní sněm navštívil mimo jiné také předseda strany Petr Fiala a její místopředseda Martin Novotný. „Obvykle nebývá zvykem, aby na oblastní sněmy jezdili, takže se nám diskuse protáhla," přiblížil Jurka. Hrbata, který se sněmu plánoval zúčastnit jako delegát, ale nedorazil. Omluvil se ze zdravotních důvodů.

Na svůj post rezignoval podle svých slov zejména z pracovních důvodů. „Jsem téměř pořád v Praze. Bylo by z mojí strany nefér, kdybych vedl oblast, kde prakticky nejsem," uvedl po své rezignaci Hrbata.