Někteří mají z uzavírky obavy. „Mám strach, že se zvýší provoz osobních aut i náklaďáků a doprava začne kolabovat,“ přiblížil Slavkovan Aleš Vyhnálek. Je přesvědčený, že se řidiči nevyhnou kolonám, hlavně v dopravní špičce.

Co na řidiče čeká, přiblížila mluvčí radnice Veronika Slámová. „Auta a kamiony jedoucí ze směru od Bučovic do Brna budou odkloněny do města. Objízdná trasa povede od nájezdu na silniční most přes ulici Československé armády, Slovákovu, Kollárovu a Špitálskou s výjezdem u obchodního domu,“ upozornila.

Na řidiče čeká několik nových dopravních značek. „Kvůli navýšení dopravy se v centru města změní přednosti na některých křižovatkách. Pozor si musí dávat řidiči jedoucí od Palackého náměstí a ulice Boženy Němcové,“ zdůraznila. Dočasně totiž povede hlavní silnice ze směru od autobusového nádraží na Slovákovu. Na křižovatce od náměstí se objeví značka Stop.

Ilustrační foto.
Lidl ve Slavkově a Bučovicích? Firma řeší pozemek a povolení pro nové prodejny

Řidiči jedoucí od Kyjova tak budou muset dát přednost autům napojujícím se ze silnice I/50 na objízdnou trasu v ulici Československé armády. „Omezení kvůli opravám na obchvatu se dotkne i obyvatel ze Špitálské. Na severní straně totiž bude platit zákaz parkování,“ popsala Slámová.

Nicméně autobusové dopravy se změny výrazněji nedotknou. „O opravách víme, ale naše spoje takřka neomezí,“ řekl Květoslav Havlík ze společnosti Kordis.

Jak uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Studecký, práce jsou rozdělené do dvou etap. „První potrvá do poloviny května. Součástí bude i rekonstrukce mostu na levé straně silnice,“ okomentoval. Navazující druhá etapa skončí v červenci. „Práce vyjdou na víc než třicet milionů korun,“ dodal.

Opravy silnic a s tím spojené uzavírky a omezení trápí řidiče na víc místech Vyškovska. Například ve vyškovské Purkyňově ulici nebo uzavírka silnice II/430 u Tučap. Problémy působí také práce u Kojátek, Zbýšova a Hostěrádek-Rešova.

OPRAVA OBCHVATU
• První etapa opravy obchvatu začne zítra na levé straně silnice, kde potrvá do května.
• Druhá etapa oprav potrvá až do poloviny července.
• Řidiči jedoucí z Bučovic do Brna budou odkloněni do Slavkova u Brna, kudy povede nová trasa.