„Jsou dva způsoby, jak řidiči můžou omezení objet. Buď mohou použít cestu přes Hrušky a Vážany nad Litavou, nebo je možné před přejezdem odbočit vlevo, respektive vpravo při cestě od Slavkova, a přejet přes železniční přejezd, který se nachází v areálu bývalého družstva," vysvětlil vedoucí křenovického odboru dopravy Radim Svoboda. Důvodem opravy přejezdu jsou uvolněná pryžová pole mezi kolejemi, která při přejíždění kol přeskakují. Stěžovali si na ně jak řidiči, tak i chodci.

Dočasné řešení

Proto obec urgovala Správu železniční dopravní cesty se žádostí o opravu. „Nyní se ale jedná v podstatě jen o dočasné řešení. Nejpodstatnější zásah nastane příští rok, kdy se bude rekonstruovat celý železniční úsek mezi Slavkovem a Blažovicemi, kdy dělníci udělají v Křenovicích kompletně nový přejezd," upozornil Svoboda.

Úsek mezi Blažovicemi a Slavkovem se má zrekonstruovat tak, aby vlaky na trati mohly jezdit rychleji. Než státní organizace záměr uskuteční, budou dělníci pryžová pole na přejezdu dodatečně utahovat a upravovat tak, že přejezd by měl zůstat v bezproblémově sjízdném stavu.

Jiné přejezdy na trati takové štěstí neměly a budou si muset počkat s jakýmikoli úpravami na příští rok.