Bučovická radnice se ji proto rozhodla nechat opravit a v letošním rozpočtu na ni vyčlenila dva miliony korun. „Dělníci už vyměnili okna a také opravili střechu. To by mělo být pro letošní rok všechno. Ještě čekáme na opravu fasády a odkanalizování sklepních prostor. Ale myslím, že letos to už nebude, rozpočet s těmito akcemi nepočítá," uvedla ředitelka Základní umělecké školy v Bučovicích Dagmar Klementová.

Její slova potvrdil i vedoucí odboru územního plánování, rozvoje a investic bučovické radnice Roman Seitl. „Na letošní rok už nejsou na umělecké škole naplánované žádné práce. Předpokládáme, že opravy dokončíme příští rok," potvrdil Seitl.

Jediná větší akce, která tak stavbu v nejbližší době čeká, je malování. „Chceme vymalovat všechny třídy i chodby, zkrátka celý interiér. Do toho se dělníci pustí o prázdninách," potvrdila Klementová.

A zatímco na umělecké škole už jsou práce pro letošek u konce, Základní škola 710 stále čeká na zahájení přestavby jedné části na mateřinku. Podle slov pracovníka odboru investic Jiřího Pospíšila stále není hotový harmonogram prací.