Místní se jejího konce nemůžou dočkat. Opravy, které trvají s přestávkami asi dva roky, totiž některé omezují. „Máme malé hospodářství a teď se nemůžeme dostat s traktorem do domu. Brambory jsme ještě stihli sklidit a odvézt, ale řepu už jsme museli odnášet v pytlích," poukázal například Lubomír Pazdera.

Město sice obyvatele informovalo, ne všechno ale podle něj bylo ideální. „Třeba parkování není dobře vyřešené. Auta stavby totiž obsazují parkovací místa, takže potom máme problémy," dodal muž.

Práce nicméně podle mluvčí Slavkova Veroniky Slámové pokračují podle plánu a za necelé dva měsíce se má ve Smetanově ulici rozhostit klid. „Hotovo má být do konce listopadu," potvrdila mluvčí s tím, že tato etapa rekonstrukce je v porovnání s předchozími nejdražší. „Vyjde město na čtyři a půl milionu korun. Celá je placená z rozpočtu města, také proto jsme nebyli schopní udělat všechno najednou. Pokud bychom se rozhodli jinak, tedy že ji uděláme celou naráz, byly by komplikace daleko větší," poznamenala.

Díky rozdělení do etap měli lidé přístup ke svým domům omezený asi měsíc. „Skutečně jsme se snažili, aby šlo o co nejkratší dobu," řekla Slámová.

Během předchozích dvou fází oprav se ulice dočkala nové vozovky a také vznikly zpomalovací ostrůvky.

PAVLÍNA VÁŽANOVÁ