O půl sedmé ráno dostali hlášení o havárii dvou osobních aut na křižovatce u slavkovského Penny Marketu. „Srazila se tam Toyota s Octavií. Řidiči se nakonec na místě dohodli na vyplnění formuláře o nehodě, takže tam policisté nakonec nemuseli," informovala mluvčí vyškovských policistů Iva Šebková.

K mnohem závažnější nehodě, kdy vůz srazil na přechodu pro chodce osmatřicetiletou ženu, vyjeli do ulice Rudé armády v Rousínově. „V současné době mám pouze informaci o tom, že zraněnou zdravotníci převezli do nemocnice. U řidičky, která ji srazila, policisté nenaměřili alkohol a škodu na autě vyčíslili na patnáct tisíc korun," uvedla Šebková.

Policie zamířila v pátek ráno také do Olšan, kde auto sjelo do příkopu. Příčinou havárie bylo podle Šebkové překročení povolené rychlosti. „Řidič měl dostat smyk a sjet mimo vozovku. Vyvázl bez zranění, škoda na autě se vyšplhala na třicet tisíc korun," poznamenala mluvčí.

Zásah policistů si vyžádala i nehoda autobusu u Malínek. „Autobus sjel ze silnice a zůstal opřený o strom. Havárie si nevyžádala žádné zranění," upřesnila Šebková.

Poslední nehoda, ke které zatím policisté v pátek ráno vyjížděli, se stala na dálnici D1 na 231. kilometru směrem na Kroměříž. Havarované auto teď stojí v odstavném pruhu a řidiči by měli při průjezdu místem zvýšit opatrnost.