Na přípravách se podílí desítky lidí. „Výpěstky mohou dodávat zahrádkáři před výstavou bez předchozích rezervací. Další součástí jsou nádherná květinová aranžmá, na kterých se podílí také desítky tvůrců,“ sdělila ředitelka zámku Eva Oubělická.

Zdroj: Deník/Jakub Dostál

Upozornila také na doprovodný program pro školáky, který je součástí festivalu Věda a technika na zámku. „Podíleli se na něm také zástupci VIDA!, kteří na putovních exponátech vysvětlují hravou formu zajímavé jevy jako optické klamy nebo setrvačnost. Lužánky – středisko volného času pak přivezli svůj Polybus, který zahrnuje pojízdnou dílnu a technickou učebnu. Máme tu i mobilní planetárium Hvězdárny a planetária Brno,“ upozornila Oubělická.

Kromě výpěstků jsou pro návštěvníky v bývalých konírnách nachystané expozice včelařství, kaktusů, motýlů, bylinek a trvalek. V sobotu bude k prodeji jablečný mošt, pravá švestková povidla, jablka od pěstitele ze Střílek z letošní úrody a produkty místních včelařů.

Sklad provozovatelé otevřou ve čtvrtém kvartálu letošního roku.
Ve skladu u Holubic letos najdou práci desítky lidí. Podívejte na práci stavbařů

K dispozici bude tombola, na sobotní patnáctou hodinu pak připadá vyhodnocení soutěže o Jablko roku 2022. Na tento den také v zámeckém parku otevřou své stánky prodejci na Svatováclavských trzích. Akci pořádají členové zahrádkářského svazu.