Nejde ovšem o jedinou možnost, jak na parkovišti na náměstí Svobody platit. Další je prostřednictvím aplikace. „Uživatel si do ní pomocí platební karty nabije kredit, který pak používá na platby," přiblížila Janíčková.

Například Božena Jarčíková z Bučovic považuje zavedení systémů zbytečné.

NA MINCE STAČÍ

Podle jejích slov do města žádné velké množství turistů nejezdí. „Prozatímní čtyři platby jsou toho důkazem. Bohatě by stačil mincovní automat, který na parkovišti je," podělila se o názor Bučovanka.

O výhodnosti možnosti pochyboval také opoziční zastupitel Zdeněk Koudelka. „Myslím, že si neustále hrajeme na velké město. To, co dobře funguje například v Praze, se v Bučovicích nemusí nutně osvědčit. Jsme menší město a toto řešení mi připadá zbytečné. Stačí se podívat na elektronické hlasování na schůzi zastupitelstva, které nám rovněž často nefunguje," poukázal před časem zastupitel.

Jak ale podotkla Janíčková, rozpočet města novinky v placení parkovného nijak nezatěžují. „Bučovice nehradí žádný paušální poplatek. Podnik, který systém provozuje, si strhává pouze určité procento z textových zpráv. Žádné komplikace jsme prozatím nezaznamenali," ujistila vedoucí bučovického odboru.