„Je rozbitý, když jdeme s dětmi do školky, tak se nám hýbou uvolněné dlaždice pod nohama. Po dešti se na ně člověk bojí stoupnout, protože se pod nimi zadržuje voda. Většina Palánku je v hezkém stavu, uvítala bych opravu i zbylé části, která teď celkový dojem hodně kazí," poukázala na problém třeba Dana Tomanová.

Podle místostarosty města Břetislava Usnula ovšem mají opravy návaznost i na jiné stavební práce. „To už si lidé často neuvědomují. Musíme je plánovat tak, abychom nový chodník třeba do roka nerozkopávali. A přestože jsme chodníky z Palánku, které jsou skutečně ve velmi špatném stavu, měli v plánu, museli jsme je ze seznamu zase vyřadit a posunout na příští rok. Důvodem je, že se v místě bude v příštím roce kopat plyn. Lidé budou tedy muset ještě počkat," vysvětlil místostarosta.

Podobná situace pak podle jeho slov nastala také v případě sídliště Puškinova, kde budou dělníci nejen kopat plynovod, ale chystá se i celková revitalizace sídliště.

Část vynechají

Dočkají se naopak třeba pěší z ulice V Brňanech. „Tam to ale bude trochu složitější. Při opravě bude vynechaná část u zastávky, která je nevhodně umístěná v křižovatce. A právě na tuhle část potřebujeme extra stavební povolení," doplnil Usnul s tím, že předpokládá, že k většině plánovaných zásahů dojde v průběhu letních prázdnin.

Vyškovan Lubomír Nemáš bydlí nedaleko místa, kde mají dělníci rozložit své nářadí. „Chodníky máme pěkné, asfaltové. Místem, kde se bude pracovat, však občas procházím a je pravda, že se některé kachličky viklají a hrozí zakopnutí. Proto vítám, že se oprava do seznamu vtěsnala. Jen doufám, že nebude trvat moc dlouho a že ji firma udělá dobře, aby už třeba za dva roky nebyl chodník ve stejném stavu jako dnes," poznamenal obyvatel ulice V Brňanech.

To Rychtářovští se podobně jako lidé z Palánku můžou s kvalitnějším pohybem v dalším úseku pro letošní rok rozloučit. V místní části města už přitom téměř všude nové chodníky jsou, a to na začátku obce a také od její poloviny na konec. „Chybí nám už jen prostřední část, která zbylé dvě propojí. Chceme ji udělat příští rok. Letos už ale máme vyčleněné peníze na její projekt," připomněl padesátitisícovou položku v seznamu Usnul.

Pro zvětšení rozklikněte.