Přestože k jeho nominaci má dojít až 1. března, současný senátor za sociální demokraty Ivo Bárek už nyní přemýšlí, jak povede svoji předvolební kampaň. „Rád bych připomenul, co jsem udělal za posledních šest, respektive dvanáct let pro region. Samozřejmě uvedu představu, co bych chtěl udělat během následujících šesti let," nastínil Bárek.

Zatím netuší, kolik by celá kampaň mohla stát. „Měl jsem je ale vždy střízlivé, stály okolo milionu korun. Takže očekávám, že i ta letošní vyjde na podobnou částku," odhadl Bárek.

Zamíří i do vesnic

Příliš velké peníze nebude investovat ani kandidát za KSČM Zdeněk Koudelka. „Moje kampaň rozhodně nebude nijak rozsáhlá. Protože budu kandidovat za okres Vyškov a Kroměříž, chtěl bych objet největší města těchto regionů a pak taky největší vesnice. Není to poprvé, kdy se o post senátora budu ucházet. Vzpomínám si, že jednou jsme jezdili na kole. Jsem sportovně založený, možná kampaň povedu tímto směrem," svěřil se bučovický zastupitel Koudelka.

Současně s prvním kolem senátních se mají konat i volby do zastupitelstev obcí. Ačkoliv je do nich ještě podle vedení okresních šéfů jednotlivých stran daleko, někde už mluví o lídrech jednotlivých kandidátek. Třeba ve Vyškově by jím na kandidátní listině za KDU-ČSL mohl být současný místostarosta města Břetislav Usnul. „Jsem připravený se postavit jako lídr do čela vyškovských lidovců. Kampaň bych chtěl zaměřit na zhodnocení mé každodenní práce," naznačil Usnul.