Jestli však na nabídku Slavkov kývne, rozhodne znalecký posudek. „Poslední zastupitelstvo rozhodlo pověřit radu města, aby zajistila znalecký posudek, který zhodnotí stav budovy a její hodnotu. Oslovili jsme několik znalců a vybereme vítěze, který posudek pro město zpracuje,“ uvedl pro Vyškovský deník Rovnost starosta Slavkova u Brna Ivan Charvát.

Důvodem k pořízení znaleckého posudku je cena, kterou za svoji polovinu přerovská firma požaduje. „Cena, která se pohybuje kolem dvaceti milionů, se nám zdá vysoká. Proto jsme se rozhodli, že si necháme udělat posudek, který určí, jestli je suma přiměřená. Chceme ho mít hotový do konce ledna, abychom se mohli na zasedání zastupitelstva v polovině února rozhodnout, jak budeme pokračovat,“ vysvětlil starosta.

Ve Společenském domě fungují v prvním a druhém podlaží restaurace. V sále pak pořádají místní organizace svoje plesy. Jinak ale budova příliš využívaná není. V poslední době se nicméně stala centrem divadelních vystoupení, které tam od loňska pořádá Farní ochotnické divadlo Simsala Bim. Ochotníky před podzimními představeními tak čekal třeba velký úklid jeviště. I proto město počítá s případnými investicemi. „Zázemí pro divadlo je docela zachovalé, ale na Shakespearovské dny si museli zajistit třeba osvětlení. Pokud by město dům získalo, patrně by se nějakým investicím nevyhnulo,“ podotkl Charvát.

Na jeviště se herci vrátí už na jaře, kdy chystají festival ochotnických divadel.