Práce potrvají až do června. „Jedná se o opravu asfaltového povrchu dálnice vlevo mezi 199. a 196. kilometrem. Na stejném úseku se zaměříme také na mostní objekty, včetně těch na rampách exitů z dálnice," informovala mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Nina Ledvinová.

Zprávu však řidiči, kteří úsek denně využívají, neslyší rádi. „Cesta do Brna se mi v úterý protáhla o desítky minut. Jestli to má být na několik měsíců, tak se mi vybavuje obousměrný provoz po dálnici v polovině loňského roku u Vyškova. Navíc čeští řidiči stále nerozumí pravidlu zipování," postěžoval si například řidič Mojmír Neumann.

Silničáři však podle Ledvinové zachovají kvůli hustotě provozu téměř po celou dobu oprav dopravu ve čtyřech jízdních pruzích, dvěma ve směru na Vyškov a Ostravu, jedním v protisměru na Prahu a posledním v původním směru na Prahu.

Nejhorší situace nastane od soboty 25. května do úterý 28. května. „V těchto dnech budeme pokládat obrusnou vrstvu v celé šíři levého jízdního pásu. Dopravu tak omezíme pouze na tři jízdní pruhy. Práce není možné udělat za jediný víkend a rozložení na dva víkendy by znamenalo omezení dopravy i v průběhu týdne, kdy by se na pracovišti nic nedělo. To jsme ale nechtěli," upozornila Ledvinová.

Řidiči by proto měli počítat s tím, že ve špičce se budou tvořit kolony. Pro cestu by si tak měli vyhradit časovou rezervu.