„Začali jsme v říjnu. Dodavatel má v plánu dvouměsíční pauzu pro případ, že bude opravdu velmi nepříznivé počasí, ale to zatím nenastalo. V plánu není jen výstavba kanalizace, projekt počítá také s čistírnou odpadních vod, na kterou se napojí," přiblížil starosta Mouřínova Vladislav Horák.

Obyvatelé vesnice i řidiči se proto budou muset na chvíli obrnit trpělivostí. Práce se totiž neobejdou bez dopravních omezení. „Po cestách se budou pohybovat těžká auta a celá obec bude rozkopaná. Firma zatím kope na obecních komunikacích, do čtrnácti dnů ale přejde na státní silnice, což s sebou určitě dopravní omezení přinese. Motoristé například budou muset chvíli čekat, než stroj uhne z cesty," dodal mouřínovský starosta.

Kanalizace včetně čističky má být hotová na konci září. A vyjde přibližně na čtyřicet milionů pět set tisíc korun. „Požádali jsme o dotace, které mají pokrýt většinu částky. Akce pro nás ale i tak bude finančně velmi náročná a spolkne skoro všechny peníze z obecního rozpočtu, takže pro letošek už žádné jiné větší investice neplánujeme," doplnil starosta Horák.