I ve volebních místnostech, kde redaktoři Vyškovského deníku Rovnost oslovili voliče, lidé nejčastěji skloňovali jméno Miloše Zemana. Hlasoval pro něj například František Vlach z Vyškova. „Nikoho lepšího jsem mezi kandidáty na hlavu státu nenašel,“ konstatoval.
Současný prezident získal v několika obcích Vyškovska přes šedesát procent hlasů, například v Podivicích, Milonicích, Mouřínově, Orlovicích, Snovídkách.

Starosta Vyškova Karel Goldemund.
Hlas dám tomu, kdo se nebojí říct svůj názor, říká starosta Vyškova

Jiří Drahoš vyhrál v jediné obci Vyškovska: v Kobeřicích u Brna. „Je to vůle voličů a zřejmě to vypovídá o tom, jak jsou spokojení s aktuální situací ve společnosti,“ okomentoval starosta Roman Hanák. Ten v prvním kole současného prezidenta nevolil. „Ve druhém dám svůj hlas Jiřímu Drahošovi,“ řekl Hanák. V Heršpicích pak hlasoval pro Zemana i Drahoše stejný počet lidí, získali tam shodně 29,97 procenta hlasů.

K urnám na Vyškovsku v pátek a v sobotu přišlo 62,91 procenta voličů, což je o něco méně než v prvním kole prezidentské volby před pěti lety. Tehdy k urnám dorazilo 63,43 obyvatel regionu. Do druhého kola poslali Miloše Zemana s 28,96 procenty hlasů a Karla Schwarzenberga se 14,39 procenty. Lidé tak jako nyní vybírali z devíti kandidátů.

K desáté hodině dopoledne byla volební účast na Vyškovsku 49,97 procenta. Druhou nejnižší účast z pěti měst regionu hlásil Vyškov, kde k urnám přišlo 49 procent voličů. Málo jich v sobotu ráno dorazilo podle členů komisí třeba do Knihovny Karla Dvoráčka (
Lidé ve Vyškově hlasovali i v plesovém. Zatím přišla k urnám polovina voličů