Miloš Zeman má do města, respektive do společnosti Liko-S, dorazit ve čtvrt na dvě odpoledne. „Zatím jednáme s hradním protokolem, které informace týkající se návštěvy můžeme sdělit veřejnosti," řekla personalistka firmy Světlana Honsová.

Co dalšího čeká prezidenta na jižní Moravě? Podívejte se ZDE

Z programu nicméně vyplývá, že se prezident setká nejen s vedením společnosti, ale také jejími zaměstnanci. V podniku se zdrží přibližně hodinu. Poté zamíří do centra města. K radnici by měl přijet pět minut po čtvrt na tři. „Nejdřív se v obřadní síni setká s vedením radnice, kromě starosty, místostarostů a zastupitelů budou přítomní například i ředitelé škol a významní obyvatelé Slavkova," přiblížila Slámová.

Připevní stuhu

Následně se přesune do Společenského centra Bonaparte, kde se uskuteční setkání s lidmi. To začne ve tři hodiny odpoledne. Příchozí v Bonapartu zhlédnou i slavnostní ceremoniál, při němž hlava státu umístí na prapor města pamětní stuhu. „Bude to poprvé, kdy k nám během svého volebního období zavítá. Považujeme to za velkou čest," okomentovala slavkovská mluvčí.

Vedení radnice pro něj připravuje i dar. Podle Slámové bude obsahovat regionální potraviny.

Miloš Zeman na Vyškovsko v úterý zavítá podruhé za své volební období. Poprvé zamířil do Vyškova, a to na konci září 2013, rovněž v průběhu třídenní návštěvy jihu Moravy. Tehdy se také účastnil debaty s obyvateli Vyškova na Masarykově náměstí, trvala asi dvacet minut. Za jeho účasti došlo k předání sedmnácti nových sanitních speciálů Mercedes-Benz 319 Sprinter Zdravotnické záchranné službě Jihomoravského kra­je.