„Ve středu k nám dorazil přívalový déšť spolu s kroupami, přitom ještě stékala voda z polí. U domu s pečovatelskou službou se vše začalo hromadit a kanály vodu nestíhaly pojmout. Podobný problém pak byl ještě na staré cestě. Nešlo však o jediný případ, o něco méně závažnější jsme řešili i v pondělí, opět u domu s pečovatelskou službou," popsala starostka Drnovic Zuzana Hermanová.

Příčinou může být to, že obě místa jsou nejnižšími v obci a voda se tak v nich hromadí. Dřív prý ale situace bývala ještě horší. „Uplynulé tři roky byl relativně klid. Důvodem může být i to, že jsme se dohodli se zemědělci, kteří upravili výsadbu a osev plodin tak, aby nám nehrozily splachy půdy," vysvětlila.

I přes veškerou snahu však voda v obci stála. „U přívalových srážek to asi nikdo neovlivní. Naše jednotka hasičů v obou případech zareagovala velmi pružně a během chvíle se jim podařilo vodu odčerpat, za což jsem moc ráda," pochválila dobrovolníky Hermanová.

Situaci obec nicmémě podle všeho řeší. „Kontaktovali jsme Vodovody a kanalizace Vyškov, které hned včera ráno přijely a začaly s monitoringem. Na základě jeho výsledků pak navrhnou řešení," je spokojená Hermanová.