Na jednání posledního zastupitelstva padaly i jiné návrhy, jak přecházení a dopravu na silnici řešit. „Řidiči v místě jezdí dost rychle a zároveň se tam kvůli hřišti často pohybují děti. Myslím, že vhodným řešením by bylo postavení bezpečnostního ostrůvku, který by řidiče donutil zpomalit. Je to sice dražší varianta, ale bezpečnost by měla být na prvním místě," podotkl rousínovský zastupitel Zdeněk Šedý. Ani tahle možnost však podle tajemnice města Ludmily Havlíčkové nepřipadá v úvahu. „Už máme vyjádření od Správy a údržby silnic, pod kterou komunikace spadá, že ostrůvek v místě nebude," potvrdila tajemnice.

Šedý měl za to, že ze zprávy vyplývá, že ostrůvek v místě být nemusí. Podle Havlíčkové to ale vyjde nastejno.

Semafor je potrestá

Zastupitel Jiří Lukášek navrhl jiné řešení. „Na cestách po republice jsem na různých místech viděl použití zajímavé techniky. Jedná se o radar napojený na semafor. Pokud řidiči radar naměří překročení povolené rychlosti, semafor o kus dál ukáže červenou. Možná, že zrovna v tomhle místě by něco takového mělo smysl," navrhl Lukášek.

Podle informací Městských služeb by ale taková technika přišla i na čtyři sta tisíc korun. I s ohledem na to vedení města odložilo debatu o řešení přecházení v místě na později.

Na cestě v Královopolských Vážanech tak zatím zůstane jen místo pro přecházení. To tvoří snížené obrubníky na obou stranách silnice, přičemž v místě na rozdíl od přechodu pro chodce nemá člověk přednost před autem.

Podle názorů různých odborníků jsou místa pro přecházení vhodnější, neboť přechody vyvolávají u lidí pocit falešného bezpečí.