kdo se představí?
28. května ZUŠ Bučovice
4. června Sebranka
11. června ZUŠ Vyškov (16.30)
18. června Konzervatoř Brno Big band
25. června Fernet blues
2. července Vyškovský big band
9. července Blues street band
16. července Ella & Band Adama Malíka
30. července Holóbkova mozeka
6. srpna Rozmarýnka z Vlčnova
20. srpna Telegraf country & bluegrass
27. srpna Nivničanka
3. září Šagali

„Vždy jsme měli na programu výhradně dechovky. Letos jsme se rozhodli pro drobnou obměnu. Rozhodli jsme se pro kombinaci různých žánrů. Samozřejmě nepůjde o žádný heavy metal nebo jinou tvrdší muziku, to by se ani nehodilo, ale dočkají se milovníci blues nebo country," přiblížil ředitel střediska Luboš Kadlec.

Přestože loni sezonu zahajoval Vyškovský big band, letos se povinnosti ujme skupina přespolní. Už ve čtvrtek. „Bohužel pro žádnou vyškovskou formaci nebylo datum zahájení vhodné. Například základní umělecká škola má své oslavy pětasedmdesátého výročí od založení," vysvětlil Kadlec.

První kapelou, která letošní ročník odstartuje, tak bude dechový orchestr Black and White ze Základní umělecké školy v Bučovicích. „Zaměřuje se na jazzovou hudbu, ale i na swing a hudbu z filmů a muzikálů. Jde o dvacet žáků, kteří hrají pod vedením dirigenta Lukáše Soldána, který je prvním trumpetistou orchestru opery Národního divadla v Brně," lákala ředitelka školy Dagmar Klementová.

Už loni hráli pro prezidenta republiky při návštěvě Brna a hudbou potěšili i v Senátu. Na promenádní koncert do Vyškova dorazí už počtvrté. Promenádní koncerty se budou konat každý čtvrtek od pěti odpoledne na Masarykově náměstí. A to až do září.