„Ačkoliv se registrace lidí pro první kolo aukce konala do začátku června a pro tyto domácnosti byl automaticky určený až červencový termín aukce, společnost eCENTRE se nakonec domácnosti s úplnými registracemi rozhodla zařadit už na červnový termín," informovala mluvčí vyškovské radnice Petra Bezdomniková.

Rodiny však litovat určitě nemusely. Vysoutěžené ceny právě u červnové aukce byly totiž podle pořádající společnosti zatím nejnižší. „Objem energií do e-aukce za vyškovské domácnosti byl zhruba milion osm set pětadvacet tisíc korun, dosažená úspora za silovou část pro ně činí bezmála čtyři sta devadesát tisíc. U elektrické energie je to asi třicet procent a u zemního plynu přes pětadvacet procent. Čísla nás samozřejmě potěšila," poznamenal starosta města Karel Goldemund.

Spokojení byli také organizátoři elektronické aukce. „Věříme, že po dobré zkušenosti se do dalších kol zapojí ještě víc domácností a nově také firmy z Vyškova," připomněla marketingová manažerka společnosti Alice Mazurková.

Do prvního červnového termínu se nakonec zařadilo celkem 61 vyškovských domácností. Organizátoři předpokládají, že zhruba stejný počet domácností se po doplnění chybějících podkladů zúčastní i červencového termínu aukce.