Víc peněz si stavba vyžádala hned z několika důvodů. „Při bouracích pracích schodiště firma zjistila velké množství zbytků betonových částí a zbytků silničních panelů. Vše tak bylo nutné vybourat a odvézt na skládku. Po odstranění panelů navíc dělníci narazili na špatné podloží, takže bylo potřeba navrhnout drenážní systém na odvod povrchové dešťové vody," odůvodnil první zvýšení nákladů vedoucí kanceláře starosty a tajemníka Stanislav Kolařík.

Na poradě se pak vedení města dohodlo, že součástí stavby bude i přístupový spojující chodník od rampy po Dědickou ulici. Jeho délka je šedesát metrů. „Původní byl ve špatném technickém stavu a nebyl součástí akce. Litý asfalt včetně betonové desky firma odstranila a nahradila ho novým. Včetně vybudování nového stanoviště pro kontejnery," upřesnil další zásahy vedoucí odboru.

Původní termín dokončení se tak z konce září přesunul na konec října. Ten dodavatel dodržel. „Následně ještě odstraňoval jen drobné vady a nedodělky, jako například dokončení zábradlí, výsadbu zeleně a vyklizení stanoviště. V tomto případě měl termín určený do konce minulého týdne," informoval Kolařík.

O skoro milion víc stály stavební práce u obchodního domu Moravan ve vyškovských Dědicích.Zdroj: DENÍK/Michal Kočí