„Být dítětem této školy, jsem rád, že mám o dva dny volna navíc, ale bohužel nikdo nemyslí na rodiče dětí, kteří musí po prázdninách na dva dny zabezpečit hlídání. Vážný důvod nevidím. Vůči dětem, které nastoupí řádně, je to navíc nefér," zdůraznil rodič, který se obrátil na redakci Vyškovského deníku Rovnost. Nepřál si zveřejnit své jméno, redakce jej ale zná.

Ředitel školy Aleš Navrátil upřesnil, že za volnem stojí nedokončená rekonstrukce. „Ve škole ještě doděláváme nezbytné stavební úpravy. Proto jsme přistoupili k dvěma dnům volna. Do prvního zářijového dne by se všechno nestihlo. Rodiče jsme o tom informovali už v červnu a podle mých informací to většina vzala velmi kladně," sdělil Navrátil.

PŘIJEDE PŘEDSEDA

Muž má za to, že za ředitelským volnem stojí pondělní návštěva premiéra Bohuslava Sobotky a ministryně školství Kateřiny Valachové. „Ředitel Navrátil je kandidátem do krajského zastupitelstva za sociální demokracii, na otevření školy mají přijet právě premiér Sobotka a ministryně Valachová. Děti by neměly být zatahované do propagací politických stran," zmínil rodič.

Podle Navrátila je přitom celé nařčení nesmysl. „Ministryni i premiéra zveme každý rok. To, že tentokrát pozvání skutečně přijali, je pro nás čest. Rozhodně se nejedná o nějakou předvolební agitaci. Nejdůležitější je navíc fakt, že o dvoudenním volnu jsme řádně informovali už na začátku prázdnin, a to, že oba politici pozvání přijali, nám oznámili až v srpnu," vysvětlil ředitel.