„V domě bydlí nájemníci, ale podle našich informací si pořídili náhradní nemovitost. Doba, kdy v domě dochází ke změnám, je vhodná na to, abychom vešli do diskuze s jeho majitelem ohledně možné koupě. Osobnost Františka Sušila je jedna z mála věcí, která stále uvádí Rousínov v celorepublikovou známost. Výroba nábytku se v našem městě dostala do útlumu," zmínil zastupitel Pavel Švejnoha.

Otázkou ovšem je, jak s domem s číslem popisným 6 na Sušilově náměstí v případě koupě naložit. „V sousedství se nachází základní umělecká škola. Stálo by za to, aby v místě vzniklo něco jako kulturně-školské centrum. Mám představu, že bychom v domě mohli zřídit například muzeum Rousínova, Františka Sušila, nábytku nebo třeba informační centrum. Možností je spousta," nastínil Švejnoha.

Ačkoli zastupitelstvo nakonec projevilo s návrhem souhlas, místostarosta Zdeněk Šedý podotkl, že Rousínov vlastní celou řadu dalších historických nemovitostí, které je třeba spravit, například starou radnici nebo Starou poštu. „Schvalujeme nicméně pouze jednání o možném odkoupení," připomněl zastupitel Vladimír Coufal.

Rousínovský rodák František Sušil žil v 19. století. Byl moravským teologem a knězem a byl aktivní v českém národním obrození.