Sešlo se jim například podstatně méně dek. „Máme jich ale hodně ještě z loňska, takže si s nimi i pro letošek vystačíme," podotkla pracovnice vyškovské atrakce, která má stanici pro zatoulané psy na starosti, Michaela Malcherová.

O trochu slabší výnos měla sbírka i co se týká například darovaných granulí a konzerv. „Byla jsem ale překvapená, že se nám sešly mnohem kvalitnější výrobky. Místo toho, aby dárci koupili jeden velký pytel méně kvalitního krmiva, investují raději do menšího, ale výrazně kvalitnějšího," pochválila Malcherová.

Už dřív zmínila, že krmivo z předchozí sbírky jim vystačilo na celý loňský rok. Jak tomu bude letos, si netroufá odhadnout. „Záleží třeba na tom, kolik bude zatoulaných psů. Pokud nebude příliš velký nárůst, žrádlo by nám vydržet mohlo i letos," podotkla s tím, že loni kotci prošlo kolem padesáti psů.

Čeho však obyvatelé stanice budou mít s jistotou na dlouhou dobu dostatek, jsou prasečí ouška. „Těch se nám sešlo nepočítaně. Pejsci si už na nich pochutnávají," usmívala se.

Mezi dárky pak nechyběly ani hračky. „Ty jim sice do kotců nedáváme, rozkousali by je a sežrali. Když si ale některého z nich vyzvedne nový majitel, dostane od nás jednu do výbavy," dodala Malcherová.