Výraznější komplikace přibudou řidičům jedoucím od Uherského Hradiště. Do města budou muset sjet ze silnice I/50 už dřív za obcí Hodějice. Ve městě pak pojedou sníženou rychlostí. „Dopravní experti doporučují řidičům mířícím od Bučovic na dálnici D1, aby se vyhnuli Slavkovu. Pro cestu na dálnici mohou využít nájezd už od Letonic a Dražovic. Směr z Brna na Uherské Hradiště bude relativně bez komplikací, ale při příjezdu do Slavkova bude provoz řídit semafor,“ popsala mluvčí města Veronika Slámová.

Ilustrační foto
Tranzit kamionů na Vyškovsku? Termín zákazu je zatím nejasný

Nový úsek silnice budou dělníci opravovat asi deset dní. „Nadšený z toho nejsem. Dozvěděli jsme se to teprve ve středu a tudíž jsme nestihli dát lidem a firmám vědět dostatečně dopředu. Nicméně chápeme, že se to udělat musí. Zhotovitel nám slíbil nepřetržitou práci v úseku. Opravy by tedy mohly trvat i kratší dobu než těch deset dní,“ řekl starosta Michal Boudný.

Informace o opravách
- od 19. do 29. června:
- Doprava řízena semaforem při vjezdu do města ve směru od Brna
- Řidiče jedoucí od Bučovic na D1 odkloní už za obcí Hodějice
- Uzavření křižovatky do Křenovic
- do července: Opravy obchvatu města na silnici I/50.
- do srpna: Opravy v holubickém kopci.

Řidičům se omezením ještě přitíží, jelikož od března opravují dělníci obchvat města a doprava je už tak vedena přes město. „Opravujeme silnici I/50 a tři mosty na obchvatu. Práce by měly být dokončeny do srpna,“ uvedla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Nina Ledvinová.

Větší pozor si musejí dát řidiči i před Slavkovem ve směru z Brna. Do července tam pokračují tam opravy v holubickém kopci.

Naproti tomu si už mohou oddechnout řidiči u Rohlenky na D1. Opravy tam dělníci dokončili v neděli. „Je skvělé, že už je silnice opravená. Každý den jsem si musela o půl hodiny přivstat. V místě vznikaly dlouhé kolony a řidiči, kterým došla trpělivost, sjížděli na starou. Auta stála až ke kruhovému objezdu ve Slatině,“ popsala situaci při opravách Romana Daňková z Kovalovic na Brněnsku.

Ilustrační foto
Náměstí ve Slavkově má novou podobu. Dostane i nový chodník