„Přesunuli jsme se do nedávno opraveného Greplova domu. Lidem jsme k dispozici vždy v pondělí a ve středu od desíti hodin dopoledne do půl čtvrté odpoledne," informovala pracovnice Senior Pointu ve Vyškově Jana Doupovcová.

Podle jejích slov se na pobočce scházejí lidé nad pětapadesát let, kteří si chodí třeba vyřídit Senior Pas, který je zdarma a nabízí možnost čerpání různých slev. „Mimo to pořádáme různé přednášky, spolupracujeme třeba s kluby důchodců nebo Českým červeným křížem. Naší stěžejní funkcí pak je, že klientům radíme, na koho se mají obrátit se svými problémy," přiblížila Doupovcová.

Ty jsou podle jejích slov různé. „Jdou od exekucí přes finanční a sociální problémy až po obecné rady. Pro složitější případy máme k dispozici i právníka. Jsme zkrátka takovým odrazovým můstkem pro řešení jejich potíží," zmínila.

Všechny uvedené služby pracoviště poskytuje zcela zdarma. „A musím říct, že o nás lidé mají zájem. Například loni nás navštívilo celkem čtyři sta třicet důchodců," poukázala pracovnice Senior Pointu.