Úspěchy sbírá snad v každé z činností. „S klavírem jsem byla na mezinárodní klavírní přehlídce v Žilině, kde jsem se umístila ve zlatém pásmu. To znamená, že není jen jeden vítěz, ale je celé pásmo prvních míst,“ vysvětluje studentka.

Se sborem zase například dosáhla na první místo na brněnské přehlídce. „Zpívám dvanáct let, takže si myslím, že mi to docela jde,“ směje se.

Do vedení školního parlamentu šla sedmnáctiletá dívka dobrovolně. „V dnešní době se moc nenosí, když děláte něco nad rámec studia. Mně to však nevadí. Líbí se mi, že se dostanu k pořádání školních akcí, například se podílím na organizaci studentského manifestu,“ přibližuje Jedličková.

Pokud by sama sobě měla něco vytknout, pak to, že je možná až příliš ambiciózní. „Problém je, že pak očekávám totéž od svého okolí,“ přiznává.

Když jí zbude volná chvíle, nejraději ji tráví s knížkou. V budoucnu chce hlavně úspěšně zvládnout maturitu a dostat se na Karlovu univerzitu. Na vysoké škole by chtěla studovat právo, uvažuje také nad mezinárodními vztahy nebo psychologií. „Ráda bych vystudovala s červeným diplomem. Podle mě to o člověku vypovídá, že školu skutečně vystudoval a ne jí jenom prolezl,“ říká otevřeně.

MARIE MRÁZOVÁ